Påskehare-ornament

PÅSKEHARE-ORNAMENT – HÆKLEOPSKRIFT

FØR DU STARTER:
Denne opskrift kan hækles af mange forskellige typer af garn og er et ideelt lille projekt til rester! (Hvis der hækles i garn med en anden løbelængde end det, der er angivet i opskriften, kan man nemt justere antallet af masker, så det kommer til at passe)

Brug gerne tagget #rikkewittendesign hvis du deler billeder af de ting, du hækler efter denne opskrift.


GARN:
Der hækles med 2 tråde. Garnmængden angiver det totale forbrug.
– 10-15 g Bomuldsgarn 8/8 (50 g = XX m)


REDSKABER:
– Hæklenål str. 4,0 (eller hvad du normalt bruger til denne type garn)
– Gardinring ca. Ø 6/4 mm (ydre/indre diameter.)*
– Saks og nål

*Man kan købe træ-ringe i mange forskellige størrelser og hvis man ønsker at forsøge sig med større eller mindre ringe, kan dette let gøres ved at øge antallet af masker i opskriften. Det generelle princip vil være det samme. 🙂


FORKORTELSER:
lm = Luftmaske
km = Kædemaske
fm = Fastmaske
hstgm = Halvstangmaske
stgm = Stangmaske

OPSKRIFT:


ØRE-BASIS:
– Start med at lave en base, som ørerne kan hækles omkring senere. Til dette bruges samme garn, som resten af ornamentet hækles i (dvs. her bruger jeg 2 tråde 8/8 bomuld til hvert øre:

1. klip 8 tråde á 40 cm (4 stk. til hvert ører, da der hækles med dobbelt tråd)

2. fastgør trådene omkring ringen og bind dem sammen med en (stram!) knude, så de danner 2 separate ører (se evt. billedvejledning). Ørerne laves ca. ligeså lange som diameteren af den valgte ring og skal helst være lige store!

3. Klip trådene ca. ½ cm over knuden.

HOVED:
– Der hækles med 2 tråde 8/8 bomuld omkring enten gardinringen eller øre-baserne, som angivet.

– Start mellem ørerne:
2 fm omkring gardinringen, (8** fm, 1 hstgm, 1 stgm) omkring den første halvdel af ørebasen, 3 lm, 1 km i 2. lm fra nålen (også kaldet en “picotmaske”), (1 stgm, 1 hstgm, 8** fm) omkring den anden halvdel af ørebasen, 1 fm omkring trådene for øre-basen (se billede nedenfor, hvor der er markeret med den gule prik ca. hvor nålen indsættes).

**Hækler du om en større/mindre ring, eller har valgt tykkere/tyndere garn end angivet, er det dette antal masker, der skal justeres. Prøv dig frem, det vigtigste er, at maskerne fylder hele øre-basen/gardinringen ud – uden at de sidder for stramt.

Fortsæt med 25** fm omkring gardinringen, 1 fm omkring trådene for øre-basen (se billede herunder), (8** fm, 1 hstgm, 1 stgm) omkring den første halvdel af ørebasen, 3 lm, 1 km i 2. lm fra nålen (også kaldet en “picotmaske”), (1 stgm, 1 hstgm, 8** fm) omkring den anden halvdel af ørebasen, 2 fm om gardinringen, 1 km i den første fm fra omgangens start.

– Bryd garnet og træk igennem. Hæft de ender, du ikke skal bruge til ophæng.

– Brug gerne lidt tid på at rette ørerne til, så de sidder pænt, ved at fordele maskerne og trække lidt i spidsen af øret. Det kan gøre en kæmpe forskel. 😉

Tillykke!
Du er nu færdig med dit Påskehare-ornament! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *